Tervetuloa ammattikorkeakoulujen opinnäytetöiden ja julkaisujen tallennussivulle

Ohje opinnäytetyön tallentamiseen


Aloita tallennus, kun opinnäytetyösi on valmis ja ohjaava opettaja on sen hyväksynyt. Opinnäytetyön voi tallentaa tietokantaan vain kerran, eikä sitä voi tallennuksen jälkeen enää muokata. Näin ollen on tärkeää, että opinnäytetyöstä tallennetaan sen lopullinen versio, jonka ohjaaja on hyväksynyt.

Ennen tallennusta

 1. Muunna opinnäytetyösi PDF-tiedostoksi oman ammattikorkeakoulusi ohjeiden mukaisesti. Anna tiedostolle nimeksi sukunimi_etunimi, esimerkiksi "Opiskelija_Otto.pdf". Sallitut merkit ovat 1-9, a-z, A-Z, _, - ja välilyönti.

Lisenssi: Työn tallentamisen aloitus ja julkaisulisenssi:

 1. Klikkaa submissions.theseus.fi -sivuston aloitussivulta Tallenna opinnäytetyö -painiketta. Valitse tämän jälkeen ammattikorkeakoulusi Haka-kirjautumislaatikosta ja paina Login-nappia.
 2. Ennen kuin lähettämäsi aineisto voidaan julkaista, sinun tulee hyväksyä julkaisulisenssin ehdot. Hyväksy julkaisulisenssi rastittamalla "Hyväksyn lisenssin" ja klikkaa sitten "Seuraava"-nappia.

Kuvaile: Opinnäytetyön perustiedot ja käyttöoikeudet

 1. Tallenna työlle oma nimesi ja paina lisää. Jos tekijöitä on useampi, voit toistaa toiminnon ja antaa toisen tekijän nimen.
 2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi, jota käytät valmistumisen jälkeenkin.
 3. Valitse, mitä oikeuksia annat opinnäytetyösi lukijoille:
  • "Kaikki oikeudet pidätetään” tarkoittaa, että saat itsellesi työsi normaalin tekijänoikeuslainsäädännön antamat oikeudet.
  • Sinulla on myös mahdollisuus jakaa haluamiasi tekijänoikeuksia opinnäytetyösi käyttäjälle valitsemalla Creative Commons -lisenssi. Creative Commons-lisenssillä kerrot muille käyttäjille, mitä he saavat opinnäytetyölläsi tehdä. Voit esimerkiksi antaa muiden kopioida, jakaa, näyttää tai esittää opinnäytetyötäsi sekä sen pohjalta tehtyjä muokattuja versioita opinnäytteestäsi ja velvoittaa heidät mainitsemaan nimesi alkuperäisenä tekijänä. Voit valita Creative Commons -lisenssin, kun omistat kaikki oikeudet opinnäytetyöhösi tai sinulla on muiden oikeudenomistajien suostumus lisenssin käyttöön. Lue lisää Creative Commonsista.
 4. Valitse opinnäytetyön taso vetovalikosta.
 5. Valitse koulutusala vetovalikosta. Alat löytyvät vetovalikosta aakkosjärjestyksessä.
 6. Kirjoita tutkinto-ohjelman nimi ja suuntautumisvaihtoehto. Tutkinto-ohjelma on pakollinen kenttä, suuntautumisvaihtoehto ei.
 7. Kirjoita opinnäytetyön otsikko.
 8. Hae työlle URN-tunnus. Järjestelmä antaa sinulle URN-linkin, joka tulee olemaan opinnäytetyösi pysyvä osoite internetissä. Kopioi linkki talteen itsellesi, jos tarvitset sitä tutkintotodistushakemuksessasi. URN-linkki ei tule tallennuksen vahvistusviestin mukana.
 9. Valitse opinnäytetyön valmistumisvuosi ja opinnäytetyön pääkieli.
 10. Lisää opinnäytetyölle asiasanat.
 11. Lisää opinnäytetyölle tiivistelmä. Jos kopioit tiivistelmän tavuttavasta tekstinkäsittelyohjelmasta, poista tavut lomakkeessa tiivistelmästä. Jos haluat tallentaa myös vieraskielisen tiivistelmän, tee se käyttäen tätä samaa kenttää.
 12. Lisää opinnäytetyön tilaaja tai toimeksiantaja ja lisätiedot. Nämä kentät eivät ole pakollisia.
 13. Täytettyäsi kaikki pakolliset kentät paina Seuraava.
 14. Kirjoita tallennuslomakkeeseen kaikki pyydetyt tiedot ja lataa PDF-tiedosto Theseukseen.
 15. Saat sähköpostiisi vahvistuksen opinnäytetyösi siirtymisestä Theseukseen sitten kun ammattikorkeakoulusi kirjastohenkilöstö on tarkistanut opinnäytetyösi tiedot ja työsi tulee näkyviin Theseuksessa.

Lataa

 1. Lataa työ tietokoneeltasi. Jos lataus ei onnistu, tarkista, että työn nimi ei sisällä kiellettyjä merkkejä. ". Sallitut merkit ovat 1-9, a-z, A-Z, _, - ja välilyönti.

Tarkista

 1. Tarkista tallentamasi tiedot ja lähetä tiedot.

Theseuksessa julkaistut opinnäytetyöt ovat vapaasti luettavissa internetissä ja ne löytyvät myös esimerkiksi Google-haun kautta. Julkaistavasta työstä kannattaa poistaa henkilökohtaiset yhteystiedot, kuten osoitteet, sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot.

Ennen kun alat tallentaa työtäsi Theseukseen, lue myös tarkistuslista.

Kun alat tallentaa, siirry Theseus-tallennussivulle.

Jos sinulla on ongelmia työn tallennuksessa, ota yhteyttä ammattikorkeakoulusi kirjastoon.