Ohje opinnäytetyön tallentamiseen

 

Aloita tallennus, kun opinnäytetyösi on valmis ja ohjaava opettaja on sen hyväksynyt. Opinnäytetyön voi tallentaa tietokantaan vain kerran, eikä sitä voi tallennuksen jälkeen enää muokata. Näin ollen on tärkeää, että opinnäytetyöstä tallennetaan sen lopullinen versio, jonka ohjaaja on hyväksynyt.

 

 1. Muunna opinnäytetyösi PDF-tiedostoksi oman ammattikorkeakoulusi ohjeiden mukaisesti. Anna tiedostolle nimeksi sukunimi_etunimi, esimerkiksi "Opiskelija_Otto.pdf". Sallitut merkit ovat 1-9, a-z, A-Z, _, - ja välilyönti.
 2. Klikkaa submissions.theseus.fi -sivuston aloitussivulta Tallenna opinnäytetyö -painiketta.
 3. Valitse, mitä oikeuksia annat opinnäytetyösi lukijoille:
  • "Kaikki oikeudet pidätetään” tarkoittaa, että saat itsellesi työsi normaalin tekijänoikeuslainsäädännön antamat oikeudet.
  • Sinulla on myös mahdollisuus jakaa haluamiasi tekijänoikeuksia opinnäytetyösi käyttäjälle valitsemalla Creative Commons -lisenssi. Creative Commons-lisenssillä kerrot muille käyttäjille, mitä he saavat opinnäytetyölläsi tehdä. Voit esimerkiksi antaa muiden kopioida, jakaa, näyttää tai esittää opinnäytetyötäsi sekä sen pohjalta tehtyjä muokattuja versioita opinnäytteestäsi ja velvoittaa heidät mainitsemaan nimesi alkuperäisenä tekijänä. Voit valita Creative Commons -lisenssin, kun omistat kaikki oikeudet opinnäytetyöhösi tai sinulla on muiden oikeudenomistajien suostumus lisenssin käyttöön. Lue lisää Creative Commonsista.
 4. Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja klikkaa Jatka. Järjestelmä antaa sinulle URN-linkin, joka tulee olemaan opinnäytetyösi pysyvä osoite internetissä. Lisäksi saat linkin, jota käyttäen sinun tulee jatkaa opinnäytteesi tallentamista. Saat URN-tunnisteen ja tallennuslinkin myös sähköpostiviestinä. Jatka tallentamista klikkaamalla sivulla olevaa linkkiä.
 5. Lue ja hyväksy käyttöehtosopimus.
 6. Kirjoita tallennuslomakkeeseen kaikki pyydetyt tiedot ja lataa PDF-tiedosto Theseukseen.
 7. Saat sähköpostiisi vahvistuksen opinnäytetyösi siirtymisestä Theseukseen. Työsi tulee näkyviin Theseuksessa, kun ammattikorkeakoulusi kirjastohenkilöstö on tarkistanut opinnäytetyösi tiedot.

 

Theseuksessa julkaistut opinnäytetyöt ovat vapaasti luettavissa internetissä ja ne löytyvät myös esimerkiksi Google-haun kautta. Julkaistavasta työstä kannattaa poistaa henkilökohtaiset yhteystiedot, kuten osoitteet, sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot.

 

Ennen kun alat tallentaa työtäsi Theseukseen, lue myös tarkistuslista.

Kun alat tallentaa, siirry Theseus-tallennussivulle.

 

Jos sinulla on ongelmia työn tallennuksessa, ota yhteyttä ammattikorkeakoulusi kirjastoon.